Hekkert Autogroep bij Volta NXT Classic 2024

Volta NXT Classic 2024

Zaterdag 30 maart heeft de Volta NXT Classic weer plaatsgevonden. Net als de afgelopen jaren, was er zowel een mannenwedstrijd als een vrouwenwedstrijd.

Hekkert Autogroep was hierbij ook aanwezig. Bij de Volta NXT Classic gaan sportiviteit en duurzaamheid namelijk hand in hand. Duurzaamheid staat centraal bij deze wedstrijd en er wordt gestreefd naar bewustwording over ons gezamenlijke verantwoordelijkheidsgevoel voor de planeet. Een aantal van onze elektrische modellen reden daarom mee tijdens de wedstrijd. Onder andere de nieuwe Fiat 600E, Opel Astra en Ford Mustang Mach-e waren te bewonderen tijdens de wedstrijd.

Volta NXT Classic mannenwedstrijd

De Volta NXT Classic voor mannen wordt verreden over een parcours van bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Jaarlijks bewijst de Volta NXT Classic een attractieve koers te zijn, waarbij aanstormend talent de strijd aan gaat met diverse ervaren renners. 

Volta NXT Classic vrouwenwedstrijd

In 2017 heeft de organisatie van de Volta NXT Classic besloten om naast de bekende mannenwedstrijd, ook een vrouwenwedstrijd toe te voegen. De Volta NXT Classic vrouweneditie stond al enkele jaren op de planning, maar paste destijds niet in het programma. 

Duurzaamheid

Bij de Volta NXT Classic gaan sportiviteit en duurzaamheid hand in hand. Zij zijn vastbesloten om een positieve impact te maken op zowel de wielerwereld als het milieu. Duurzaamheid staat centraal bij deze wielerwedstrijd. Volta NXT Classic creëert daarnaast bewustwording over ons gezamenlijke verantwoordelijkheidsgevoel voor de planeet.