Geofencing Services bij Plug-in hybrides van DS Automobiles

Geofencing Services

Geofencing is nu beschikbaar op de DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE en DS 9 E-TENSE met DS IRIS SYSTEM, met een actieve modus voor plug-in hybride aandrijflijnen. De Geofencing-service activeert automatisch de elektrische modus in plug-in hybride modellen van DS Automobiles in lage-emissiezones (LEZ’s).

Geofencing-dienst

De Geofencing-dienst is gekoppeld aan de uitrol van lage-emissiezones in heel Europa. In elk gebied hebben deze zones tot doel de stroom van de meest vervuilende voertuigen te beperken door geleidelijke beperkingen.

Op de E-TENSE plug-in hybride aandrijflijnen van de DS 4, DS 7 en DS 9, die respectievelijk bijna 40%, 60% en 90% van de verkoop van elk model in Europa vertegenwoordigen (gegevens van 2023), maakt Geofencing het mogelijk om het gebruik van verschillende energieën te optimaliseren om de milieu-impact van een reis te verminderen.

Bij het naderen van een lage-emissiezone wordt de bestuurder gewaarschuwd en bij het binnenrijden van het gedefinieerde gebied wordt automatisch de elektrische modus geselecteerd als er voldoende energie in de batterij zit. De efficiëntie van plug-in hybride modellen kan dan worden gemaximaliseerd.

Gebaseerd op Connected Navigation-update

De Geofencing-service is gebaseerd op de Connected Navigation-update, inbegrepen in het Connect Plus-pakket. Dit pakket bevat ook de ChatGPT-functie die is inbegrepen bij IRIS-spraakherkenning, afstandsbediening en e-afstandsbediening, Connected Alarm, Send2Nav en ook EV Trip Planner en e-Routes (afhankelijk van het model). Dit pakket is drie jaar lang standaard op alle modellen van DS Automobiles.