Geavanceerde Intelli-Lux LED Matrix-verlichting bij de nieuwe Opel Combo

geavanceerde Intelli-Lux LED Matrix-verlichting

Opel maakt toonaangevende innovaties bereikbaar voor iedereen, ook als het gaat om veilig rijden bij verminderd zicht. De koplampen van Opel met adaptieve, verblindingsvrije Intelli-Lux LED®-technologie zijn inmiddels leverbaar voor een verscheidenheid aan modellen, variërend van de Opel Corsa en Mokka tot en met de Astra (Sports Tourer) en Grandland. Daar komt nu ook de nieuwe Opel Combo bij.

Eerste in segment

De nieuwe, volledig elektrische Opel Combo Life Electric (personenautovariant) en Combo Cargo Electric (bestelwagen), evenals de versies met een verbrandingsmotor, zijn de eerste in hun segment die met innovatieve Intelli-Lux LED® Matrix-verlichting worden geleverd. De verlichting garandeert optimaal zicht bij slechte weersomstandigheden en in het donker, waardoor iedere reis nog veiliger wordt.

Behalve dat de geavanceerde koplampen het veiligheidsniveau verder verhogen, staan ze ook garant voor een moderne uitstraling. Ze vormen een integraal onderdeel van de Opel Vizor, het nieuwe familiegezicht van het merk dat met de Opel Combo Cargo debuteert in het lichte bedrijfswagensegment.

Zicht in de nacht en bij daglicht

De Intelli-Lux LED® Matrix-koplampen maken gebruik van veertien individueel aanstuurbare LED-elementen (zeven per koplamp). Zodra de auto stedelijke gebieden verlaat, schakelen de koplampen automatisch over naar grootlicht met een zeer heldere lichtbundel voor optimaal zicht. Naderende of voorliggende voertuigen worden door de individuele LED-units in fracties van een seconde uit de lichtbundel ‘gesneden’ om verblinding te voorkomen en de veiligheid voor alle weggebruikers te optimaliseren.

Dankzij de Intelli-Lux LED®-technologie profiteren bestuurders van de nieuwe Opel Combo ook van verbeterd zicht op de berm en objecten naast de weg, wat resulteert in een kortere reactietijd als bijvoorbeeld onverwacht een dier oversteekt. De Intelli-Lux LED®-verlichting van Opel – die zowel nauwkeuriger als krachtiger en duurzamer is dan xenon- en halogeen-koplampen – staat daarmee garant voor extra veiligheid in alle omstandigheden.