Ford wrap-up 2023

Ford wrap-up 2023

2023 was een fantastisch jaar voor Ford in Europa, vol baanbrekende onthullingen en spannende avonturen. Onderstaand een aantal hoogtepunten voor Ford uit 2023:

Volledig elektrische Ford Explorer

Ford heeft in maart de nieuwe, volledig elektrische Explorer gepresenteerd. Deze avontuurlijke elektrische SUV combineert Europese engineering met een opvallende Amerikaanse stijl. De Ford Explorer is de eerste in een reeks innovatieve nieuwe elektrische Fords en effent de weg voor een volledige vernieuwing van het merk Ford in Europa. De middelgrote SUV biedt plaats aan vijf personen en is uitgerust om gezinnen avontuurlijk maar comfortabel te laten reizen.

Ford wrap-up 2023

Iconische Ford Bronco zet koers richting Nederland

Ford kondigde in maart aan dat de legendarische, Amerikaanse Ford Bronco 4×4 binnenkort voor het eerst besteld kan worden in geselecteerde Europese markten waaronder Nederland. De Bronco is in Europa beschikbaar in gelimiteerde aantallen en is leverbaar als Outer Banks en in de extreme offroad-variant Badlands2. Beide uitvoeringen worden aangedreven door een 2,7 liter Ford EcoBoost V6 benzinemotor die een vermogen van 335 pk en een koppel van 563 Nm levert.

Ford wrap-up 2023

Nieuwe Ranger PHEV

Ford breidt het aanbod van de Ranger verder uit met een plug-in hybrideversie. Als eerste pick-up in zijn segment combineert de Ranger volledig elektrische aandrijving met maximale veelzijdigheid voor vrijetijdsbesteding en uitstekende betrouwbaarheid voor professionals, zoals klanten inmiddels gewend zijn van Europa’s bestverkochte pick-up. De productie van de nieuwe, allereerste Ford Ranger Plug-in Hybrid start eind 2024, waarna de levering begin 2025 van start zal gaan.

Nieuwe Transit Custom Nugget

Ford onthult de nieuwste generatie van zijn Transit Custom Nugget-camper. De razend populaire kampeerauto is in samenwerking met de toonaangevende ombouwer Westfalia ontwikkeld en biedt het nieuwste van het nieuwste op het gebied van rijervaring en gebruiksgemak. Voor het eerst kunnen Nugget-kopers ook kiezen voor geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een nieuwe plug-in hybrideoptie (PHEV). Klanten profiteren bij deze camper van geavanceerde designeigenschappen, verbeterde connectiviteit en veiligheidverhogende technologieën.

Dus, terwijl we de laatste bladzijdes van 2023 omslaan en terugkijken op dit onvergetelijke jaar voor Ford, zijn we ook al helemaal klaar voor 2024. Moge 2024 gevuld zijn met nieuwe avonturen en onthullingen.