Nieuwe Ford Transit Custom kan ‘portierbotsingen’ met fietsers helpen voorkomen

nieuwe Ford Transit Custom

Bedrijfswagens spelen een steeds crucialere rol in onze steden. Dit mede door het toenemend aantal pakketten dat wordt bezorgd. Het drukke stadsverkeer kan een enorme uitdaging zijn voor bezorgers die tijdens de kerstperiode soms wel 200 pakketten per dag moeten afleveren.

Wanneer een bestuurder een portier opent zonder te merken dat er een fiets, een scooter of een motorfiets nadert, kan dit tot ongevallen leiden. Jaarlijks vallen er veel gewonden bij botsingen met portieren die worden geopend. Ford hoopt met de introductie van innovatieve Exit Warning-technologie het risico op dergelijke ongevallen te verkleinen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Exit Warning-technologie

De nieuwe Ford Transit Custom kan worden uitgerust met Exit Warning-technologie. Radar en externe sensoren signaleren wanneer het openen van een portier zou kunnen leiden tot een botsing met een passerende weggebruiker. Er worden led-indicatoren op de buitenspiegels geactiveerd, evenals een waarschuwing op het dashboard.

Om te voorkomen dat het systeem onnodig wordt geactiveerd, treedt het alleen in werking als andere weggebruikers harder rijden dan 7 kilometer per uur. In geval van nood kunnen bestuurders en hun passagiers de functie handmatig uitschakelen.

International Van of the Year

De nieuwe Transit Custom, onlangs bekroond tot International Van of the Year 2024, is de nieuwste versie van de best verkochte ééntonner in Europa.5 Exit Warning werkt aan beide zijden van het voertuig. Dit kan handig zijn wanneer de bestuurder en andere inzittenden aan de bijrijderszijde uitstappen en er fietsers op het trottoir rijden. Of wanneer er een fietspad parallel aan de weg loopt.

Exit Warning Ford
Ford Transit Custom