Ford Pro verbetert de elektrische E-Transit

Ford Pro verbetert elektrische E-Transit

Ford Pro presenteert een vernieuwde versie van de E-Transit met een groter batterijpakket en een grotere actieradius. Daarmee biedt Europa’s bestverkochte grote elektrische bestelauto – waarvan er vorig jaar ruim vijf keer meer zijn verkocht dan van zijn naaste concurrent1 – nog meer gebruiksmogelijkheden.

Nieuwste digitale productiviteitsupgrades van Ford Pro

Deze nieuwe optie die Ford wereldwijd aanbiedt, bouwt voort op de nieuwste digitale productiviteitsupgrades van Ford Pro en breidt de doelgroep voor de E-Transit aanzienlijk uit. Ford voorziet de bedrijfswagen van een batterij met een bruikbare capaciteit van 89 kWh. Die is goed voor een actieradius tot 402 kilometer en laat zich bovendien sneller opladen met zowel AC als DC. Klanten profiteren ook van langere onderhoudsintervallen: twee jaar zonder kilometerbeperking – het huidige interval is één jaar.

Net als alle Ford E-Transit-bedrijfswagens is ook de versie met de grotere actieradius volledig geïntegreerd in het Ford Pro-platform van connected laad- en softwareoplossingen. Daarmee kunnen klanten het energiebeheer optimaliseren, het onderhoud stroomlijnen en de downtime en gebruikskosten minimaliseren.

E-Transit met grotere actieradius

Ford heeft de E-Transit met grotere actieradius ontwikkeld voor klanten die veel op de snelweg rijden. De aandrijflijn is ook geschikt voor omgebouwde modellen met een hoger gewicht en extra stroombehoefte. De nieuwe versie is vanaf het laatste kwartaal van dit jaar te bestellen; de levering start naar verwachting in begin 2025.

Ford Pro verbetert elektrische E-Transit

End-to-end-oplossingen van Ford Pro

De end-to-end-oplossingen van Ford Pro voor opladen in depots, thuis en aan openbare laadpunten omvatten ook de installatie en het onderhoud van hardware en intelligente software om klanten te helpen het opladen te beheren voor optimale efficiëntie en uptime. Wagenparkbeheerders kunnen de laadprestaties en de energie-efficiëntie van al hun bedrijfswagens eenvoudig volgen met behulp van de Ford Pro Telematics-software4. Ze kunnen ook ‘laadvensters’ instellen om te profiteren van lagere energietarieven, opladers vergrendelen om ongeoorloofd gebruik te voorkomen en de batterijen van de E-Transit-modellen alvast te pre-conditioneren voor maximaal rijbereik.

Nieuwe Ford E-Transit ook als personenbus

Ford Pro breidt gamma ook uit met een nieuwe, door de fabriek goedgekeurde ombouw van de elektrische E-Transit tot personenbus. De nieuwe versie is bedoeld om bijvoorbeeld taxibedrijven, scholen en lokale overheden te helpen hun wagenpark te elektrificeren en hun activiteiten toekomstbestendig te maken. Dit om te voldoen aan de strengere regelgeving en de ruim 350 lage-emissiezones die al in heel Europa aangewezen zijn – onder meer in alle hoofdsteden van de landen van de Europese Unie.