Fiat Grande Panda, de nieuwe wereldspeler

Fiat Grande Panda

FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk kenmerkt zich door zijn vooruitstrevende karakter en wereldwijde bereik. Daarbij stelt FIAT zijn klanten altijd centraal. In het jaar van zijn 125e verjaardag introduceert FIAT de nieuwe Grande Panda, een model voor klanten overal ter wereld en ideaal voor gezinnen in de steden van tegenwoordig.

Een nieuwe modellenfamilie

De Fiat Grande Panda is de eerste van een nieuwe modellenfamilie. Tot 2027 lanceert FIAT jaarlijks een nieuw model in die familie. De nieuwe reeks modellen moet de hele wereld veroveren en het assortiment van het merk completeren. Dit innovatieve project is gericht op het produceren van diverse modellen op hetzelfde, wereldwijd toepasbare STLA Smart-platform, dat geschikt is voor diverse soorten aandrijflijn. Daarmee kan FIAT in elke regio ter wereld op hetzelfde platform verschillende modellen aanbieden en overal reageren op de behoeften van lokale klanten.

Fiat Grande Panda: in Italië ontworpen voor de wereld

De Fiat Grande Panda onderscheidt zich van andere modellen in het B-segment doordat hij met een lengte van slechts 3,99 meter (minder dan de gemiddelde lengte van 4,06 meter in dit segment) bijzonder compact is. De auto is strak gelijnd en heeft een slim interieur. De Grande Panda biedt plaats aan vijf personen en is perfect geschikt voor de stedelijke mobiliteit van gezinnen in elk land. Het model oogt krachtig en robuust. Het wigvormige, dynamische carrosseriedesign kenmerkt zich door de uitgesproken lijnen. Met de Grande Panda betreedt FIAT de toekomst met innovatief en slim gebruik van de ruimte, een cool karakter en verrassende details.

De nieuwe Fiat Grande Panda heeft een bijzondere uitstraling dankzij de subtiele combinatie van gestructureerde lijnen en gedurfde oppervlakken die de robuuste wielkasten accentueren. Tevens is zijn afkomst direct duidelijk door het kenmerkende Italiaanse design, dat synoniem staat voor schoonheid. FIAT biedt het model aan in felle carrosseriekleuren, waaronder geel.

Met de bijzondere nieuwe designtaal geeft de Fiat Grande Panda een idee van de toekomst. Die taal is onderdeel van de zoektocht van FIAT om klanten wereldwijd te voorzien van unieke modellen die de merkwaarden van FIAT uitdrukken in onderscheidend design.

Fiat Grande Panda