Fiat 500e voor het tweede jaar op rij marktleider

Fiat 500e voor

In 2023 heeft de Fiat 500e zijn Europese leiderschap bevestigd met aanzienlijke resultaten.

Olivier Francois, FIAT CEO en CMO Global van Stellantis, verklaarde: “De Fiat 500e heeft opnieuw zijn succes bevestigd en is voor het tweede jaar op rij leider in het elektrische stadsautosegment in Europa. De 500e heeft sinds de lancering wereldwijd meer dan 185.000 exemplaren geregistreerd en speelt een relevante rol in de groene transitie van internationale metropolen. De 500e wordt momenteel in 44 landen over de hele wereld verkocht en zet daarmee de elektrificatiereis van het merk over de hele wereld voort. We bieden eenvoudige, intuïtieve en maatschappelijk relevante oplossingen, waarbij we de behoeften van onze klanten altijd centraal stellen.”

Schitterende verkoopresultaten

Het succes van FIAT’s elektrische juweel wordt bevestigd door schitterende verkoopresultaten: sinds de lancering in 2020 is de 500e de meest verkochte elektrische stadsauto in Europa en de best verkochte EV van Stellantis Group.

Vorig jaar was de 500e nummer 1 in Europa in het A+B BEV-segment met een marktaandeel van 14,7%, verhoogd met 0,3 p.p. vergeleken met 2022, ondanks de daling van het segment -5%. Bovendien stond het op de eerste plaats in Italië, Duitsland, Spanje, België en Oostenrijk; tweede in Frankrijk en vierde in Portugal en Polen. In Europa verkocht de Fiat 500e bijna 65.000 exemplaren.

BEV-industrie

Kijkend naar de BEV-industrie, in een context van groeiende aandacht voor milieukwesties, plaatste de 500e zichzelf in 2023 op het podium in Italië en Duitsland en op de vierde plaats in Frankrijk en Spanje. Als we kijken naar de BEV-industrie in de tien grootste Europese markten, staat de Fiat 500e op de vierde plaats.

Italiaanse creativiteit

De 500e, ontworpen en gemaakt in Turijn, is een symbool van Italiaanse creativiteit en wint fans van Made-In-Italy-producten over de hele wereld. Het succes wordt ook benadrukt door de 42 internationale prijzen, waardoor dit het meest bekroonde FIAT-model ooit is.