Elektrische Ford Explorer in Indiana Jones and the Dial of Destiny

Ford begint aan zijn grootste avontuur tot nu toe in een samenwerking met Disney en Lucasfilm in de nieuwste reclamecampagne voor de volledig elektrische Ford Explorer en de kaskraker van deze zomer, Indiana Jones and the Dial of Destiny.

De nieuwe campagne bevat verwijzingen naar de beelden en muziek uit de legendarische filmreeks, en er is een rol weggelegd voor de Ford Explorer die op een wereldwijd avontuur gaat, met een gastrol voor ’s werelds bekendste avonturier.

De campagne werd op 12 juni gelanceerd, voorafgaand aan de Europese releasedatums van de film. In de campagne zijn de avonturen van de Explorer te volgen op tv, sociale en digitale media, radio en in buitenreclames in geselecteerde Europese landen waaronder Nederland. De 60 seconden durende tv-commercial kan hier worden bekeken: https://youtu.be/0blov6SgLMA

In het vijfde en laatste deel van de Indiana Jones-serie speelt Harrison Ford weer Indiana Jones. Ook Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen en Antonio Banderas zijn te bewonderen in het filmavontuur dat zich op verschillende continenten afspeelt.

Voor de samenwerking wordt gebruikgemaakt van de geschiedenis en nalatenschap van de filmreeks om de nieuwe Explorer van Ford onder de aandacht te brengen. In de hoofdrol is de ultieme explorer Indiana Jones te zien.

De Ford Explorer is voor de Europese markt als volledig elektrische middelgrote crossover ontwikkeld. Europese techniek gecombineerd met een uitgesproken Amerikaanse stijl in een avontuurlijk ontwerp met uitstekende digitale mogelijkheden. De Explorer is voorzien van een volledig elektrische aandrijving en kan in slechts 25 minuten worden opgeladen van 10 naar 80 procent.2

Een van de opvallende functionaliteiten is het 15″ SYNC Move 3-touchscreen in het midden van het dashboard dat in hoogte kan worden versteld in een hoek van meer dan 30 graden. Achter het scherm gaat het My Private Locker-opbergvak schuil – ideaal om schatkaarten te verbergen voor nieuwsgierige blikken. De MegaConsole met een inhoud van 17 liter is groot genoeg om bijvoorbeeld een 15″ laptop in op te bergen, of natuurlijk kostbaarheden die zijn buitgemaakt op een avontuur.

Om te laten zien wat de Explorer allemaal in huis heeft, gaat avonturier en influencer Lexie Alford (online bekend onder de naam Lexie Limitless) later dit jaar op een reis rond de wereld in een volledig elektrische Ford Explorer.

“Indiana Jones is de meest iconische Amerikaanse ontdekkingsreiziger uit de filmgeschiedenis. De mogelijkheid om hem in zijn laatste filmavontuur te koppelen aan onze eigen iconische Explorer was dus perfect. Wilt u ervaren hoe het voelt om een ontdekkingsreiziger te zijn? Kies dan voor de elektrische auto met Explorer op de voorkant.” Aldus Martin Sander, general manager, Ford Model e Europa

De Explorer is vanaf nu te reserveren; de auto wordt vanaf begin 2024 geleverd.

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY
Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische, heldhaftige archeoloog in dit langverwachte laatste deel van de filmserie dat één groot, wereldwijd, onstuimig cinematografisch avontuur is geworden.