Elektrificatie voor iedereen met de nieuwe Opel Corsa Hybrid

Opel Corsa Hybrid

De Opel Corsa schittert nu al een paar maanden in nieuwe pracht – moderner, digitaal en diverser dan ooit, met het karakteristieke Opel Vizor-merkgezicht en twee elektrische aandrijvingen. Opel breidt nu het aandrijfassortiment voor de bestseller voor kleine auto’s uit. De Opel Corsa is nu voor het eerst verkrijgbaar als hybride met 48 volt-technologie. 

Het systeem beschikt over een lithium-ionbatterij die onder bepaalde rijomstandigheden automatisch wordt opgeladen, en over nieuwe 1,2-liter driecilinder benzinemotoren met turbocompressor van 74 kW/100 pk en 100 kW/136 pk die speciaal voor hybridetoepassingen zijn ontwikkeld. De motoren zijn gekoppeld aan een nieuwe geëlektrificeerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling en een elektromotor van 21 kW/28 pk.

Opel Corsa Hybrid

Voordelen hybridetechnologie

Hybridetechnologie biedt een breed scala aan voordelen, vooral voor ‘beginners op het gebied van elektrificatie’ die gewoonlijk in stedelijke omgevingen reizen: Vergeleken met zijn puur conventionele tegenhanger worden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met ongeveer 18 procent verminderd, en kunnen Corsa Hybrid-klanten lokaal rijden. Bij lage snelheden in de stad en geniet van een hoog rijcomfort dankzij de optimale coördinatie van het systeem. Dankzij het compacte ontwerp van het hybridesysteem gaat er geen ruimte verloren in het interieur – en hoeven bestuurders hun Corsa Hybrid niet op te laden via een externe bron zoals een stopcontact of laadstation.

Interieur Opel Corsa Hybrid

In het interieur van de Corsa Hybrid kunnen de inzittenden genieten van het optionele, volledig digitale bestuurdersinformatiedisplay (standaard op de Corsa GS). Zoals gewoonlijk wordt alle belangrijke informatie duidelijk weergegeven, met aanvullende nuttige hybridespecifieke informatie. De cijfers op het digitale snelheidsdisplay lichten wit op terwijl de benzinemotor draait. Als deze uitgaat en het voertuig puur elektrisch wordt bediend, kleurt het display blauw. Verder is er een permanente vermogensweergave (verdeeld in Power, Eco en Charge) en een display dat informatie geeft over de energiestroom tussen accu, benzinemotor en wielen en de laadstatus van de accu. En de belangrijkste gegevens over de afgelegde afstand, de reistijd, het gemiddelde verbruik, de resterende actieradius en het percentage van de route dat puur elektrisch wordt gereden, kunnen via het ritoverzicht worden afgelezen als het voertuig is uitgeschakeld.

Technologieën en assistentiesystemen

Elke nieuwe Corsa Hybrid beschikt standaard over tal van technologieën en assistentiesystemen, zoals Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking en Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control en Active Lane Positioning, Extended Traffic Sign Recognition en Drowsiness Detection. Er zijn ook andere optionele elektronische helpers die het rijden en manoeuvreren ontspannender maken. Een hoogtepunt is de verblindingsvrije Intelli-Lux LED® Matrix-lamp, die nu uit 14 LED-elementen bestaat en het rijden in het donker nog veiliger maakt. Het assortiment strekt zich ook uit tot Side Blind Sport Alert en de nieuwe Panorama-achteruitkijkcamera met hoge resolutie.

De nieuwe Opel Corsa Hybrid met een nieuwe, uiterst efficiënte 48-volt hybride aandrijving, aanvullende toptechnologieën en een helder, gedurfd design, waaronder de Opel Vizor, arriveert binnenkort bij Hekkert Autogroep.