DS 3 Hybrid: comfortabel, krachtig, efficiënt én scherp geprijsd

DS 3 hybrid scherp geprijsd

2024 is het jaar waarin de energietransitie voor DS Automobiles versneld wordt. Voorafgaand aan de introductie van nieuwe 100% batterij-elektrische modellen breidt het merk het aanbod van de populaire DS 3 uit met de nieuwe DS 3 HYBRID, voorzien van zelf opladende hybridetechnologie waarmee de gebruiker in stedelijk verkeer tot wel 50% elektrisch kan rijden. De DS 3 HYBRID heeft een vanafprijs van € 38.390 rijklaar. Dit levert, door de lagere CO2-uitstoot, een prijsvoordeel op van € 2.100 ten opzichte van de uitgaande PureTech 130 automaat, die wordt vervangen door de nieuwe HYBRID-aandrijflijn.

Betere prestaties én een lager brandstofverbruik

De nieuwe HYBRID-aandrijflijn in de DS 3 combineert geruisloze elektropower met efficiënte benzinekracht. De mogelijkheid om uitsluitend op de elektromotor te rijden zorgt voor een extra stille rit, maar ook voor ongeëvenaard comfort en soepel rijgedrag. In stadsverkeer maakt de HYBRID-aandrijflijn het mogelijk om tot wel 50% van de tijd elektrisch te rijden. De elektromotor zorgt daarnaast bij lage toerentallen voor extra koppel en bij stevig accelereren voor een vermogenstoename waardoor de rijder geniet van betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

Het HYBRID-systeem

Het HYBRID-systeem fungeert volledig zelfstandig. Dankzij de benzinemotor laadt de accu tijdens het rijden automatisch op, zonder dat de auto met een stekker opgeladen moet worden. Tijdens afremmen en uitrollen wint de aandrijflijn ook energie terug. Het gebruik van het mechanische remsysteem wordt daardoor aanzienlijk verminderd, net als de uitstoot van fijnstof. Voor de veiligheid van voetgangers produceert de auto een licht geluid (AVAS) tot een snelheid van 30 km/u.

Aandrijflijn specifiek voor HYBRID ontwikkeld

De benzinemotor is ten opzichte van de uitgaande PureTech 130-motor sterk geëvolueerd, met een speciale ontwikkeling voor het HYBRID-systeem. De driecilinder turbobenzinemotor met een slagvolume van 1.199 cc werkt volgens de Miller-cyclus, die zorgt voor een hogere thermodynamische efficiëntie en dus voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. De motor is ook uitgerust met een nieuwe distributieketting en een nieuwe turbocompressor met variabele geometrie om de duurzaamheid en het reactievermogen bij lage toerentallen te maximaliseren. Ten opzichte van de uitgaande PureTech 130 Automatic benzinemotor sprint de DS 3 HYBRID liefst 1,2 seconden sneller van 0 naar 100 km/u: 8,4 seconden.

DS 3 hybrid scherp geprijsd

DS 3 HYBRID per direct te bestellen

De orderboeken van de nieuwe DS 3 HYBRID zijn per direct geopend. De vanafprijs van de DS 3 HYBRID BASTILLE bedraagt € 38.390 rijklaar. Omdat de nieuwe HYBRID-aandrijflijn een aanzienlijk lagere CO2-emissie heeft, loopt het prijsvoordeel ten opzichte van de uitgaande PureTech 130 Automatic-aandrijflijn op tot wel € 2.100. De levering aan klanten beginnen in juni 2024.