DS E-TENSE FE23

DS E-TENSE FE23

Op zaterdag 27 april 2024 keert het ABB FIA Formula E World Championship voor de zevende keer terug naar Monte Carlo voor de Monaco E-Prix. Speciaal voor deze beroemde race hebben DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT een unieke kleurstelling voor de DS E-TENSE FE23 bedacht die verwijst naar de prestige en glamour van het fameuze vorstendom.

DS E-TENSE FE23

De Formule E-auto van DS Automobiles – die voor deze gelegenheid is gedoopt tot DS E-TENSE FE23 ‘Grand Gala’ – is voorzien van een gitzwarte kleur met gouden belettering en logo’s. Daarmee brengt de zwart-gouden raceauto een eerbetoon aan de stijlvolle avondkleding die synoniem staat met evenementen rond Monaco, om de beroemdste autorace ter wereld te vieren.

Afgelopen raceweekend

De DS E-TENSE FE23, ontwikkeld door DS Performance, was vorig raceweekend (13 – 14 april) op het Misano-circuit in Italië bijzonder snel tijdens de kwalificatiesessies. Daarmee vertrekt het team van DS PENSKE met vertrouwen naar de straten van Monaco. De twee Formule E-auto’s worden bestuurd door Jean-Eric Vergne, tweevoudig Formule E-kampioen en winnaar van de Monaco E-Prix in 2019, en Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen in 2022 en winnaar van de Monaco E-Prix in 2022.

Beide coureurs dragen tijdens de Monaco E-Prix een overall en helm die passen bij de opvallende kleurstelling van de DS E-TENSE FE23 ‘Grand Gala’. Ook hebben zij de beschikking over een DS 7 E-TENSE 4×4 360 in dezelfde ‘Grand Gala’-dresscode voor het vervoer in en rond Monaco. Tot slot wordt een ‘Automobilist’-poster gecreëerd en beschikbaar gesteld aan het publiek tijdens het raceweekend. De Monaco E-Prix gaat van start op zaterdag 27 april om 15:00 uur CET.