DS Automobiles introduceert Antoine de Saint-Exupéry Collection

DS Automobiles Antoine de Saint Exupéry Collection

DS Automobiles introduceert een speciale reeks modellen als eerbetoon aan de Franse legende Antoine de Saint-Exupéry, bekend om zijn avontuurlijke geest en tijdloze literaire werken. De Antoine de Saint-Exupéry Collection bestaat uit de DS 3, DS 4 en DS 7 met onderscheidende kenmerken verwijzend naar zijn werken. De orderboeken van deze speciale collectie openen op 14 mei 2024.

Antoine de Saint-Exupéry

Piloot, schrijver, humanist, wetenschapper, kunstenaar… Antoine de Saint-Exupéry is in meerdere opzichten een legende. Sinds halverwege de 20e eeuw belichaamt hij de geest van avontuur, creativiteit en compassie door zijn literaire werk en heldendaden in de lucht. Vanaf zijn vroege jeugd was hij al verliefd op het luchtruim en op alles wat zich daar afspeelt.

Betrokken bij de Franse geallieerde strijdkrachten onder Amerikaans bevel tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam Antoine de Saint-Exupéry op 31 juli 1944 om het leven tijdens een luchtverkenningsmissie. Zijn vliegtuig zonk voor de kust van de Middellandse Zee. Hoewel zijn lot tragisch kort was, leeft de nalatenschap van hem voort dankzij zijn tijdloze werk.

DS Automobiles heeft zich door hem laten inspireren en de speciale modellencollectie ontworpen in samenwerking met het Saint-Exupéry–d’Agay Estate, dat de erfgenamen en rechthebbenden van Antoine de Saint-Exupéry vertegenwoordigt. Hieruit zijn drie versies gecreëerd die elk een verhaal vertellen onder de signatuur van de Franse schrijver.

Antoine de Saint Exupéry Collection

De Antoine de Saint-Exupéry Collection wordt gevormd door de DS 3, DS 4 en DS 7 die allemaal beschikbaar zijn in de speciale carrosseriekleur ‘Night Flight’. Dit is een nieuwe parelmoerlak met subtiele gouden reflecties die doen denken aan een sterrenhemel bij zonsopgang. De sfeer in het interieur doet denken aan de vliegeniers van begin 20e eeuw dankzij het nappaleder in Criollo Brown. Het duurzame leder gaat gepaard met een nieuwe borduurtechniek voor de dashboardbekleding dat geïnspireerd is op het dampspoor van een vliegtuig.

Naast de diverse emblemen voor het interieur en exterieur, verwijzen ook de dorpellijsten naar de inspirerende werken van Antoine de Saint-Exupéry. Daar is een citaat uit één van de werken te vinden, evenals een illustratie, zijn handtekening en een speedline-schets die verwijst naar de romp van een vliegtuig. De propeller in het midden doet denken aan de ster die vliegeniers en reizigers gebruiken als gids.