De volledig elektrische Jeep Avenger maakt zijn debuut in Europa

 • Jeep® presenteert de geheel nieuwe Avenger, de allereerste elektrische auto (BEV) van het merk.
 • Nieuwe elektrische aandrijflijn met 400-volt elektromotor en stressvrije actieradius van 400 kilometer (WLTP) en zelfs 550 kilometer in stadsverkeer.
 • Mogelijkheid tot snelladen voor genoeg actieradius bij dagelijks gebruik.
 • De allereerste emissievrije Jeep – ontworpen en gebouwd in Europa – belichaamt het Jeep-DNA.
 • Jeep Avenger is dynamisch en wendbaar, zeer compact maar ongelooflijk ruim, met flexibele ruimte voor de inzittenden en hun spullen.
 • Technologisch geavanceerd en veilig, mogelijkheid tot semi-autonoom rijden.
 • Jeep Avenger voldoet perfect aan behoeften van Europese autorijders, dankzij unieke combinatie van gebruiksmogelijkheden, stijl, functionaliteit en technologie.

 

De volledig elektrische Jeep Avenger maakt zijn debuut in Europa. “De Jeep Avenger is de juiste keuze voor wie een compacte, robuuste en ‘coole’ auto zoekt die niet alleen de modernste technologie biedt, maar ook interieurruimte, comfort en (rij)plezier. De Avenger is ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook om mee op vakantie te gaan, om de boodschappen te halen, om de gebaande paden te verlaten. Met de Jeep Avenger kun je alles doen en overal komen”, zei Eric Laforge, Head of Jeep Brand in Europa, bij de introductie van het nieuwe model.

 

De marktintroductie van de Jeep Avenger in Europa is het begin van de volgende fase van de elektrificatie van het merk, waarin Jeep vóór 2025 vier volledig elektrische auto’s introduceert. In 2030 verkoopt Jeep in Europa alleen nog 100% elektrische modellen. Op die manier ondersteunt Jeep de netto-nul-koolstofdioxide doelstellingen van moederbedrijf Stellantis.

Succesvolle ontwikkeling, erkenning van klanten en de media

Jeep onthulde de Avenger vorig jaar op de autosalon van Parijs. De auto werd zeer goed ontvangen door pers en publiek. Al voordat Jeep de eerste exemplaren in Europa heeft afgeleverd, is de volledig elektrische Avenger al onderscheiden met de titels Auto van het Jaar 2023 en Beste gezins-SUV tijdens de Women’s World Car of the Year-verkiezingen (WWCOTY) van 2023.

De juryleden kijken naar aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, gebruiksgemak en milieu bij het uitbrengen van hun stem. De Jeep Avenger viel op door zijn gedurfde ontwerp, zijn uitstekende offroad-capaciteiten en omdat hij ‘zorg toont voor de toekomst, wat klanten zullen waarderen.’

Dat de Avenger een succesvolle ontwikkeling is, illustreert ook de interesse die klanten tonen: Jeep verkocht al 20.000 exemplaren sinds het de orderboeken spreekwoordelijk opende op 1 december 2022 voor de 1st Edition en vervolgens op 11 januari 2023 voor alle versies.

Ontwikkeld met het oog op de Europese klant

Jeep heeft de elektrische Avenger vanaf het begin ontwikkeld als een échte Jeep, met het DNA van het merk verpakt in de vorm van een compacte SUV die een unieke combinatie van gebruiksmogelijkheden, stijl, functionaliteit en technologie biedt. Jeep produceert de Avenger volledig in Europa.

De Avenger voldoet aan de wensen van Europese klanten dankzij:

 • Functioneel ontwerp: de Avenger is ontworpen om de inzittenden optimale bescherming en volledige bewegingsvrijheid te bieden. De Avenger heeft bescherming rond de verlichtingsunits en de carrosserie is rondom voorzien van een beschermrand voor het plaatwerk. Daarmee is de Avenger de ideale reisgenoot in de stad en offroad.
 • Compacte afmetingen: met een lengte van 4,08 meter is de Avenger de meest compacte Jeep, terwijl hij royale ruimte biedt voor vijf inzittenden.
 • Ruim en veelzijdig interieur: bij het design van het interieur was functionaliteit het uitgangspunt: er is totaal 34 liter opbergruimte voor kleine spullen, genoeg voor de inhoud van een flinke weekendtas. De bagageruimte (met tot wel 355 liter laadruimte) is een meter breed, flexibel in te delen en elk compartiment is modulair. Het opbergvak in de middentunnel kan worden ingedeeld in meerdere vakken, de scheiding kan worden verplaatst en verwijderd. Dankzij originele oplossingen als de flexibele bekerhouderverdeler en de opvouwbare magnetisch afdekking past alle gebruikelijke handbagage in deze ruimte.
 • Duurzame aandrijflijn: de Avenger rijdt emissievrij en volledig elektrisch en biedt volop avontuur en rijplezier, met een actieradius tot 400 kilometer (WLTP) en zelfs 550 kilometer in de stad*. Met de standaard snellaadmodus is het mogelijk om in slechts 3 minuten 30 kilometer actieradius ‘bij te laden’. Opladen van 20 tot 80 procent van de batterijcapaciteit kan in 24 minuten.
 • Geavanceerde technologie: de Jeep Avenger is geschikt om zowel op de weg als offroad te rijden, in alle weersomstandigheden. Dat vertaalt zich in plezier en veiligheid en in beide opzichten is de Avenger toonaangevend in het B-SUV-segment voor compacte SUV’s. Een complete reeks geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen (ADAS) maken autonoom rijden op level 2 mogelijk: Blind Spot Monitoring, Autonomous Emergency Braking met bescherming van voetgangers en fietsers, automatisch parkeren en achteruitrijcamera met 180o-weergave en vogelperspectief.
 • Volledig verbonden: de nieuwe Jeep Avenger is gemaakt voor gebruikers die altijd verbonden zijn en biedt een geweldige digitale ervaring aan boord. Een 10,25-inch Uconnect Infotainment-scherm in combinatie met een volledig digitaal instrumentencluster – verkrijgbaar in twee afmetingen: 7 en 10,25 inch – is standaard. Het infotainmentsysteem biedt een smartphone-achtige gebruikerservaring met draadloze Android Auto en Apple CarPlay smartphoneweergave, ‘mix&match’-functies om een persoonlijke interface te bouwen (tot vijf pagina’s en twaalf widgets per pagina), geïntegreerde (TomTom-)navigatie met verbeterde stemherkenning en updates ‘over-the-air’.

Dankzij de Uconnect™ Services en de mobiele Jeep®-app kan de eigenaar altijd en overal contact houden met zijn Avenger. Met de JEEP Mobile App kan hij zijn Avenger lokaliseren, de portieren ver- en ontgrendelen, het batterijniveau controleren, opladen programmeren en de klimaatregeling activeren – alles rechtstreeks via de smartphone, door op het scherm te tikken of door het de stemassistent te vragen.

De noviteiten op het gebied van navigatie betreffen parkeren op straat en natuurlijke spraakherkenning. De eerste maakt het in de stad gemakkelijker om parkeerplaatsen langs de openbare weg te vinden zonder tijd te verspillen. Het systeem beschikt over informatie waarmee het op statistische basis straten aanwijst waar de kans op een parkeerplek het meest waarschijnlijk is. Het systeem helpt niet alleen voor parkeerruimte, maar ook voor het vinden van openbare laadpunten en brengt ook de actieradius dynamisch in kaart.

De tweede, natuurlijke spraakherkenning ofwel Natural Voice Recognition, helpt de veiligheid tijdens het rijden te verhogen. Een gesprek voeren met de smartphone in de hand tijdens het rijden verdrievoudigt het risico op een ongeval. Het lezen van een sms verhoogt het risico met factor 23. Die factoren schakelt Natural Voice Recognition uit. Ook het navigatiesysteem kan instructies verstaan en uitvoeren en draagt daarmee bij aan de veiligheid. Jeep heeft de menselijke stemherkenning verbeterd om de efficiëntie en het begrip van de gevraagde acties te vergroten. En natuurlijk betekent verbonden navigatie ook dat de bestuurder altijd de juiste route voorgeschoteld krijgt, zonder onderbreking ook in tunnels en parkeergarages. De navigatie wordt wekelijks bijgewerkt zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Hij ontvangt alleen een melding van de update.

Om de gebruiksvriendelijkheid verder te vergroten heeft Jeep enkele Premium-functies toegevoegd aan de Avenger, zoals de handsfree elektrisch bedienbare achterklep – een onderscheidende functie in deze klasse, die standaard is op de populairste versies, Altitude en Summit. Andere toevoegingen zijn de met leder beklede, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie, de meerkleurige interieurverlichting en het panoramische schuifdak (leverbaar medio 2023)

Prestaties op de weg en daarbuiten

De Avenger is het toonbeeld van ‘geconcentreerde vrijheid’. De compacte auto biedt de kenmerkende prestaties van Jeep. Hij is wendbaar, reageert direct op input van de bestuurder en is plezierig om in te rijden. Deze elektrische Jeep levert dynamische prestaties dankzij het direct beschikbare koppel van de elektromotor.

De nieuwe Avenger is de eerste Jeep met voorwielaandrijving die standaard is uitgerust met Selec-Terrain®-systeem en Hill Descent Control. Deze systemen zorgen samen met de bodemvrijheid van 200 mm, de aanrijhoek van 20 graden en de afrijhoek van 32 graden voor terreincapaciteiten die in het segment van de Avenger ongekend zijn en zorgen tegelijk voor maximale zekerheid, ook in de stad, bijvoorbeeld op steile hellingen van parkeergarages.

Om zijn weg- en terreincapaciteiten te optimaliseren bouwt Jeep de Avenger op het nieuwe, modulaire en elektrische e-CMP2-platform van Stellantis, dat aanzienlijk is aangepast zodat de Avenger de beste terreincapaciteiten in zijn klasse heeft. Meer dan 60 procent van de componenten van het onderstel zijn specifiek voor Jeep.

Op het aangepaste platform heeft Jeep de voor- en achteroverhang geminimaliseerd en speciale kreukelzones ontworpen, die 30 mm korter zijn en dezelfde energieabsorberende prestaties leveren.

De Avenger heeft een grotere bodemvrijheid voor rijden in het terrein. Het laagste punt is de beschermplaat onder de motor, die 209 mm boven de grond zit. Onder de beschermplaat onder de batterij is zelfs 223 mm ruimte met de wielophanging in standaardpositie. De bodem is volledig vlak en beschermt niet alleen de batterij en de elektromotor, maar verhoogt ook de aerodynamische efficiëntie.

De Jeep Avenger is de perfecte belichaming van de ‘dual soul’ van Jeep: hij is net zo thuis op de weg als offroad. Dat dankt hij aan zijn compacte formaat en wendbaarheid, met een draaicirkel van slechts 10,5 meter. Dat is ideaal in de smalle straatjes van een historisch stadscentrum, maar natuurlijk ook op kronkelende paden offroad.

Verder biedt de Avenger optimaal rijcomfort in combinatie met het buitengewoon goede weggedrag. De dempingskracht van het veersysteem is bijvoorbeeld met 20 procent verhoogd. Dat reduceert de verticale carrosseriebewegingen eveneens met 20 procent, overhellen met 12 procent en de duikneiging met 18 procent. Daardoor is de Avenger in elke situatie zeer comfortabel – zowel offroad als op slecht wegdek.

Geheel nieuwe elektrische aandrijflijn: zeer laag energieverbruik

De Jeep Avenger heeft een voor zijn klasse toonaangevend laag energieverbruik van 15,4 kWh/100 km (WLTP). Dit komt door zowel de extreem hoge efficiëntie van de nieuwe aandrijflijn als door het extreem lage gewicht van de auto: slechts 1.500 kilogram, mede dankzij de compacte afmetingen van de Avenger en het gebruik van lichte materialen.

Om de actieradius zo groot mogelijk te maken, heeft Jeep elk specifiek Avenger-element ontwikkeld met het oog op maximale prestaties en efficiëntie, waarbij het uitgangspunt het lichte en efficiënte elektrische eCMP2-platform was. De geheel nieuwe elektromotor vergroot de actieradius met 5 procent, de geheel nieuwe batterij gaf 12 procent extra en de geoptimaliseerde aerodynamica, overbrengingsverhouding en banden dragen 5 procent bij. Ook de warmtepomp, die tot de standaarduitrusting behoort, draagt bij, aangezien die het bereik met tot wel 10 procent vergroot bij extreme warmte en koude.

De M3-krachtbron in de Avenger is een zeer efficiënte 400-volt elektromotor van de tweede generatie. Het is de eerste krachtbron van eMotors – de 50:50 joint venture van Stellantis met NIDEC. De elektromotor levert 115 kW (156 pk) vermogen en 260 Nm koppel.

Een ander belangrijk element voor de actieradius is de batterij. Stellantis produceert de nieuwe 54 kWh-batterij voor de Avenger in zijn fabriek in Tychy. De batterij biedt een topenergiedichtheid en een uitstekende verhouding tussen nominale en bruikbare energie – laatstgenoemde is namelijk 51 kWh. Het batterijpakket bestaat uit zeventien modules en 102 cellen met NMC 811 lithium-ion-chemie. Het batterijpakket is bijzonder compact en ondergebracht onder de zitplaatsen en de middentunnel – daarmee heeft het vrijwel geen negatieve impact op de auto en de interieurruimte. Het batterijpakket is dubbel beschermd: door de grote bodemvrijheid en door de specifieke beschermplaten in de bodem, waarvan de weerstand bij een botsing de eisen van de strengste regelgeving overtreft.

Een ander belangrijk element van de elektrische aandrijving van de Jeep Avenger is het laadsysteem. De standaard ingebouwde lader accepteert 100 kW gelijkstroom (DC), wat betekent dat opladen 20 tot 80 procent van de batterijcapaciteit in de snellaadmodus slechts 24 minuten vergt. De lader accepteert ook 11 kW wisselstroom (AC), voor opladen van 0 naar 100 procent in 5,5 uur bij een openbaar laadpunt.

Dankzij het hoge vermogen en koppel en de specifieke kalibratie van de elektrische aandrijflijn biedt de Avenger compromisloos rijplezier, zowel op de weg als offroad. Het systeem is ontwikkeld voor de extreemste weersomstandigheden en berekend op temperaturen van -30 tot 40 oC.

Ten slotte draagt de aerodynamica in belangrijke mate bij aan de efficiëntie en de grote actieradius. Met een frontaal oppervlak van maar 2,25 m2 en een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,33, is de Avenger een van de meest aerodynamische auto’s in zijn klasse.

Compleet en overzichtelijk gamma

De Jeep Avenger is onderscheidend en kenmerkend – van de basisversie tot de uitvoeringen die de gebruiksmogelijkheden, veiligheid en connectiviteit uitbreiden naar gelang het specifieke gebruiksdoel.

De standaardversie Avenger is voorzien van een 10,25-inch infotainmentscherm dat als een iPhone te gebruiken is. Deze versie is uitgerust met het Selec Terrain-systeem en Hill Descent Control voor rijden op elke ondergrond en onder alle weersomstandigheden – want dat maakt een Jeep een Jeep. Verder zijn ook veiligheidssystemen van de nieuwste generatie inbegrepen, zoals Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition en Lane Keep Assist.

De Longitude-uitvoering belichaamt de coole kant van de Avengers capaciteiten en biedt extra stijl en gebruiksgemak met zijn lichtmetalen 16-inchwielen en parkeersensor achter.

De Altitude-uitvoering biedt meer technologie en exclusiviteit: premium-stoelen die passen bij het speciale zilverkleurige dashboard en dito interieuraccenten, het grotere digitale 10,25-inch instrumentenpaneel en de handsfree elektrisch te bedienen achterklep.

De Summit is de topuitvoering en omvat behalve het voorgaande ook nog LED-koplampen en -achterlichten, meerkleurige sfeerverlichting in het interieur, autonoom rijden op level 2, parkeersensoren rondom en een achteruitrijcamera met 180o-weergave en vogelperspectief.

De beschikbare carrosseriekleuren verwijzen naar natuurlijke elementen en omvat de kleuren Ruby (robijnrood), Volcano (zwart), Stone (zandgrijs), Lake (lichtblauw), Sun, Granite en Snow. Afgezien van de kleur Volcano zijn alle kleuren te combineren met een zwart dak.

Free2move eSolutions staan Jeep-rijders bij

Free2move eSolutions en zijn oplaadoplossingen staan eigenaren van de volledig elektrische Jeep Avenger bij. Allereerst met de eProWallbox, een complete familie van oplaadapparaten die voldoen aan de behoeften van alle klanten: zowel degenen die hun auto thuis moeten opladen als wagenparkbeheerders en beheerders van openbare of privéparkeerfaciliteiten.

De eProWallbox biedt een hoge mate van flexibiliteit op het gebied van functionaliteit en kosten. Deze Wallbox heeft een modulair vermogensbereik van 7,4 tot 22 kW en maakt oplaadbeheer op afstand mogelijk voor wie daartoe toegang heeft, met de smartphone en toegangscontrole.

Om van maximale vrijheid te genieten en de Jeep Avenger onderweg op te laden, biedt Free2move eSolutions zijn klanten eSolutions Charging. Deze app is ontworpen voor zowel gebruikers die hun eerste stappen in eMobility zetten als wie vaker moet gebruikmaken van oplaadfaciliteiten onderweg. eSolutions Charging garandeert dekking in 29 landen voor ongeveer 450.000 oplaadpunten. Met de app is het mogelijk om de Avenger op te laden en alle activiteiten daaromheen te beheren. Er zijn twee opties: Pay as you move Beginner en Pay as you move Advanced. De eerste is bedoeld voor wie af en toe onderweg moet opladen; de tweede voor wie vaker onderweg moet opladen en de voordelen van elektrische mobiliteit ten volle wil benutten.

Het merk Jeep®

Het merk Jeep heeft een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Jeep is het authentieke SUV-merk dat uitstekende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid biedt, met auto’s die vakkundig zijn ontwikkeld en gebouwd en die bedoeld zijn voor mensen die op een bijzondere manier willen reizen. Jeep nodigt met zijn brede gamma van veilige auto’s mensen uit om het leven ten volle te leven en elke reis met vertrouwen aan te gaan. Het modellengamma van Jeep is volledig geëlektrificeerd en omvat behalve de onlangs onthulde volledig elektrische Avenger de Renegade, de Compass, de Wrangler 4xe en de Grand Cherokee 4xe.