Citroën OLI design team ontvangt drie Car Design New People Awards 2023

Citroën OLI design team

Het Citroën Design Team werd voor zijn conceptauto OLI [All-ë] beloond met de Car Design News (CDN) People Awards. Deze awards hebben tot doel om uitmuntendheid in design te vieren voor elk aspect van het proces, evenals de ontwerpteams achter de auto.

Citroën won drie prijzen:

  • Most Sustainable Design Team Award
  • Best Interior Design Team Award
  • Best Exterior Design Team Award

Dit tijdens de tweede editie van de CDN People Awards die op 7 december in Londen plaatsvonden.

OLI

Oli toont een nieuwe designrichting voor Citroën. Het ontwerpteam gaf prioriteit aan functionaliteit bij het creëren van een veelzijdig voertuig met veel binnenruimte dat zich aanpast aan verschillende rollen. Van een gezinslimo tot een stadsverkenner of een werkgenoot. Het ontwerp van OLI legt de nadruk op een laag gewicht, hoge sterkte en duurzaamheid. OLI heeft een platte motorkap, dak en ‘ophaalbed’-panelen aan de achterkant. De verticale voorruit minimaliseert het glasgebruik, waardoor het gewicht en de blootstelling aan de zon worden verminderd. Identieke en lichtgewicht voordeuren verhogen de efficiëntie. OLI introduceert het nieuwe Citroën-embleem, dat doet denken aan het logo uit 1919. Het logo heeft opvallende verlichtingsmodules voor en achter die geleidelijk onderdeel zouden worden van toekomstige productiemodellen. Het ontwerp integreert vorm en functie naadloos en biedt aanpassingsvermogen en efficiëntie in verschillende scenario’s.

Citroen Oli design team

Innovatieve kijk op de toekomst

Oli streeft naar een ‘best-in-class’ levenscyclusanalyse en biedt vervolgens een innovatieve kijk op de toekomst van elektrische mobiliteit. Ontworpen om de status quo uit te dagen door het gebruik van recyclebare materialen en minder gecompliceerde productieprocessen. Oli vertegenwoordigt alle inventiviteit en creativiteit waar Citroën bekend om staat.

Stoelen met 80% minder onderdelen

Zo zijn de stoelen eenvoudig van constructie en bestaan ze uit 80% minder onderdelen dan een traditionele stoel en uit gerecyclede materialen. De conceptbanden gaan naar schatting tot 500.000 km mee gedurende hun hele levensduur, dankzij een duurzaam karkas en loopvlak dat tijdens de levensduur twee keer kan worden vernieuwd. Het aantal benodigde componenten voor de deuren en stoelen is verminderd om de productieprocessen te vereenvoudigen en het gewicht te verminderen.

Laagst mogelijke impact op het milieu

Het innovatieve gebruik van verantwoorde, lichtgewicht en gerecyclede materialen en een duurzaam, vereenvoudigd productieproces illustreren hoe Oli is ontworpen met de laagst mogelijke impact op het milieu. Tegelijkertijd voldoet Oli aan de behoeften van meerdere levensstijlen.