ChatGPT in alle modellen bij DS Automobiles

ChatGPT bij DS Automobiles

De testfase van het implementeren van de ChatGPT-service in het infotainmentsysteem van het DS IRIS SYSTEM is succesvol afgerond. Sinds oktober 2023 is uitvoering getest met de kunstmatige intelligentie en DS-spraakherkenning. Gedreven door het succes van deze pilot, waarbij het gebruik van spraakherkenning met meer dan 50% toenam, wordt ChatGPT komend jaar aangeboden in alle modellen van DS Automobiles.

ChatGPT is beschikbaar voor de DS 3, DS 4, DS 7 en DS 9 die vanaf maart 2024 nieuw worden geleverd en zijn uitgerust met het DS IRIS SYSTEM. De ChatGPT-functie is beschikbaar in dertien talen en in achttien landen waar de standaard spraakherkenningsfunctie al leverbaar is, waaronder Nederland.

Interactieve reisgenoot

De ChatGPT-functie laat zich bedienen via de spraakherkenning van het DS IRIS SYSTEM. De interactieve reisgenoot geeft antwoord op allerlei vragen, zoals “Wat kan ik bezoeken in de omgeving?” of “Welke activiteiten kan ik hier in de buurt doen met mijn 10-jarige zoon?” Vervolgens kun je de ChatGPT de opdracht geven om direct naar de bestemming te navigeren. Maar ook vragen zoals “Wat adviseer je mij om te drinken bij gerecht X?” of “Vertel me een verhaal met deze persoon, op deze plek..” De mogelijkheden zijn eindeloos én bovendien veilig, want de ogen blijven op de weg en de handen aan het stuur.

Voor de beste reiservaring maakt de ChatGPT-functie deel uit van het Connect Plus Pack-aanbod, dat ook al Connected Navigatie, Remote Control en E-Remote Control, Connected Alarm, Send2Nav en zelfs EV Trip Planner of e-Routes (afhankelijk van het model) omvat. Dit pakket is standaard op alle DS-modellen voor een periode van drie jaar.