Liefhebbers belonen Alfa Romeo met drie plaatsen in de “Best Cars” wedstrijd

Liefhebbers belonen Alfa Romeo

Een hattrick voor Alfa Romeo: het Italiaanse merk viert drie eerste plaatsen in de wedstrijd “BEST CARS 2024” die wordt gepromoot door het Duitse tijdschrift auto motor und sport. Voor de zevende keer hebben lezers de Giulia de overwinning geschonken in de categorie “Midsize Import”. Stelvio en Tonale behaalden ook de eerste plaats in hun respectievelijke categorieën. Een ongekend succes: de volledige Alfa Romeo-line-up op de hoogste trede van het podium. 

Met een aandeel van 21,5% van de stemmen verdedigde de Alfa Romeo Giulia sportsedan zijn titel in de categorie “Mittelklasse Import” en liet hij 18 bekende concurrenten achter zich. De Alfa Romeo Tonale won van de 34 deelnemende modellen en kreeg het hoogste aantal stemmen van alle geïmporteerde auto’s in de categorie “Compacte SUV/Offroad”. De lezers van auto motor und sport kenden de Alfa Romeo Stelvio de eerste plaats toe van de 45 geïmporteerde modellen in de categorie “Grote SUV/Offroad”.

Voor zijn 48Þ “BEST CARS 2024” awards, het tijdschrift auto motor und sport bood zijn lezers de keuze uit 455 voertuigen in 13 categorieën, met als kandidaten geïmporteerde modellen.