Alfa Romeo Junior VELOCE debuteert met nieuwe 280 pk sterke elektromotor

Alfa Romeo Junior VELOCE debuteert

Van de binnenkort debuterende Alfa Romeo Junior komt er een nog krachtiger VELOCE. Het Alfa Romeo ontwikkelingsteam heeft de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van deze zeer dynamische versie. De elektromotor van de Alfa Romeo Junior VELOCE levert een vermogen van 207 kW (280 pk), in lijn met de VELOCE-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale.

Voor de internationale pers en zelfs voorafgaand aan de officiële typegoedkeuring staat de Alfa Romeo Junior VELOCE met zijn 207 kW (280 pk) sterke elektromotor klaar op het befaamde testcircuit in het Italiaanse Balocco, waar de dynamische prestaties van de auto zijn fijngeslepen. Het is bovendien een dubbel debuut: niet alleen de Alfa Romeo Junior VELOCE is nieuw, het is ook een primeur voor de nieuwe elektromotor.

20 km lange Langhe-circuit van Balocco voor het eerst beschikbaar

Het dynamische debuut van de Alfa Romeo Junior en van de VELOCE-versie voor de internationale autopers vindt overigens plaats op het Langhe-circuit dat deel uitmaakt van de testfaciliteit in Balocco. Dat is echt exclusief: de gehele route van 20 km is nog nooit toegankelijk geweest voor rijders die niet tot het Alfa Romeo ontwikkelingsteam behoren. Op ditzelfde circuit zijn alle Alfa Romeo straatmodellen van de afgelopen decennia aan ontwikkelingstests onderworpen. Ook het historische en onvergetelijke Alfa Corse team testte op deze locatie de raceauto’s die deelnamen aan internationale autosporten, van F1 en DTM tot Super Turismo.