Alfa Romeo verovert de Zwitserse harten tijdens de 30e ‘Best Car Awards’

Alfa Romeo verovert Zwitserse harten

Alfa Romeo heeft de Zwitserse harten veroverd tijdens de 30e ‘Best Cars Awards’, een prestigieuze wedstrijd waarop lezers hebben gestemd uit een shortlist van 455 modellen verdeeld in 13 categorieën.

Auto Illustrierte

De lezers van Auto Illustrierte, het grootste automagazine van Zwitserland, twijfelden er niet aan om Alfa Romeo een aantal felbegeerde onderscheidingen toe te kennen, om te bevestigen hoe diepgeworteld de passie is tussen het merk en de Zwitserse gemeenschap, die zichzelf herkent in de waarden die vertegenwoordigd worden door de Italiaanse premium autofabrikant.

Alfa Romeo’s overwinningen

Alfa Romeo heeft een buitengewone reeks successen achter de rug: de Giulia heeft voor de zevende keer op rij de eerste plaats veroverd onder de ‘middelgrote sedans’. Om nog maar te zwijgen over de Stelvio, met zijn zesde overwinning als ‘grote SUV/off-road’, noch over de Tonale, en de tweede keer dat hij zijn ‘compacte SUV/off-road’-concurrenten verslaat. Sinds hun lancering op de Zwitserse markt hebben de Giulia-, Stelvio- en Tonale-modellen immers jaarlijks de eerste plaats in hun respectievelijke categorieën behaald.

Als aanvulling op de klinkende overwinning van een premium autofabrikant die jaar na jaar meer groeit dan enig ander bedrijf, heeft het bedrijf nog drie andere titels gewonnen bij de “Best Cars Awards”: de eerste plaats in de categorie “Uiterlijk/Styling” en podiumplaatsen in de categorie ‘Advertenties’ en voor de ‘Populariteit’ van het merk.