De Alfa Romeo 33 Stradale wint de Design Trophy uitgereikt door L’Automobile Magazine

Design Trophy Alfa Romeo 33 Stradale

De nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale is dit jaar de winnaar van de Design Trophy van Automobile Magazine. Deze prijs bevestigt de aantrekkingskracht van een op maat gemaakte auto waarvan de oorsprong ligt in de moed om te dromen.

Al meer dan veertig jaar beloont het tijdschrift Trophées de l’Automobile de spelers en successen van de autowereld. Wat ze zo bijzonder maakt, is dat ze gezamenlijk worden uitgereikt door de redactie en de lezers/internetgebruikers van Automobile Magazine. Voor elk van de zes categorieën – Design, Innovatie aan boord, Sportieve revelatie, Passie, Coup de cœur en Commerciële dynamiek – selecteert de redactie van Automobile Magazine drie uitdagers en nodigt haar lezers uit om per post of op de website van het tijdschrift te stemmen. In de categorie Design kwam de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale als duidelijke winnaar uit de bus.

Alfa Romeo 33 Stradale

Een icoon uit de jaren ’60

De nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale, een icoon uit de jaren 1960, bekend als een van de mooiste auto’s aller tijden, is rechtstreeks afgeleid van de Tipo 33, ooit een grote naam in de wereldautosport. Het exterieur heeft een perfecte balans tussen proporties, volumes en oppervlaktebehandeling en wordt volgens Alfa Romeo de hoogste uitdrukking van “noodzakelijke schoonheid”. Het interieur onderscheidt zich ook door het minimalisme van het ontwerp en de materialen, allemaal ontworpen met als doel de rijervaring te maximaliseren. Met name de cockpit is ontworpen om storende elementen tot een minimum te beperken. Elk detail is ontworpen om een exclusieve en aantrekkelijke omgeving te creëren, met behoud van het esthetische en technische erfgoed van de Stradale uit 1967 33.

Kwaliteit op maat

Met dit project keert Alfa Romeo terug naar de zeer exclusieve wereld van de “fuoriserie”, met een gelimiteerde oplage van slechts 33 exemplaren, die allemaal zijn verkocht. Met dezelfde durf en visie die aan de creatie van zijn illustere voorganger ten grondslag lagen, ontwierp en ontwikkelde het Alfa Romeo-team de nieuwe 33 Stradale met als doel een echt kunstwerk in beweging te creëren, het resultaat van een perfecte mix van schoonheid en technologie. Daarbij biedt het merk een zeer selecte kring van liefhebbers de meest opwindende rijervaring en de onsterfelijke charme van een icoon. De 33 Stradale is met de hand gemaakt met de steun van Carrozzeria Touring Superleggera en heeft geprofiteerd van obsessieve aandacht voor elk detail, waardoor kwaliteit op maat wordt gegarandeerd.