Alfa Romeo lanceert “33 Stradale Day”

Alfa Romeo 33 Stradale Day

Alfa Romeo lanceert ‘33 Stradale Day’, speciaal om de ‘33’ te vieren. Een iconisch nummer, een bijzondere auto, een verhaal over passie voor auto’s: dit alles past uiteraard in het festiviteitenprogramma van het merk. Het getal 33 is een symbool van identiteit geworden en ter ere daarvan kondigt Alfa Romeo de oprichting aan van ‘33 Stradale Day’. Het doel van dit jubileum is om vanaf 3 maart 2024 een dag te worden die gevierd moet worden samen met alle enthousiastelingen over de hele wereld en hun meer dan 250 clubs die een passie voor het merk delen.

Alfa Romeo Stradale

De nieuwe tweezitscoupé, gemaakt in slechts 33 exclusieve exemplaren, voor 33 fans van het merk, combineert erfgoed en de toekomst, en wordt geproduceerd volgens een uniek ambachtelijk proces met de hoogste kwaliteitsnormen en obsessieve aandacht voor detail.

Het getal 33

De 33 is een leidmotief voor het merk geworden. Het getal 33 is eerder een eenmalig dan een zeldzaam toeval en is ook terug te vinden in de commerciële resultaten van Alfa Romeo voor 2023: wereldwijd groeide het merk met 33% ten opzichte van 2022, een uniek toeval dat speciaal lijkt te zijn gemaakt om de herlancering van het icoon uit de jaren zestig.

Maar dat is niet alles. Als we teruggaan in de tijd, krijgt het getal 33 nog meer symbolische en feestelijke waarde. In juni 2021 – 33 maanden geleden – won de Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport uit 1929 de historische heropvoering van de 1000Miglia, een historische wedstrijd die Enzo Ferrari ‘de mooiste autorace ter wereld’ noemde.

Alfa Romeo 33 Stradale Day

Een stukje geschiedenis

Nog verder terug in de geschiedenis: 1933 was een jaar van sportieve glorie, toen Alfa Romeo de sportcompetities domineerde en zijn wapen de harten van alle racefans fascineerde en veroverde. Het beroemde duo Nuvolari en Compagnoni won de Mille Miglia in de krachtige 8C 2300. In dezelfde auto domineerde Antonio Brivio de Targa Florio, de oudste uithoudingsautorace ter wereld, gehouden op Sicilië. Eindelijk won het duo Nuvolari-Sommer, opnieuw aan boord van dezelfde glorieuze racewagen, de 24 uur van Le Mans.

Kortom: 33 is dit jaar een magisch getal voor Alfa Romeo en zijn stam. Voor de eerste ‘33 Stradale Day’ heeft Alfa Romeo Centro Stile nieuwe officiële afbeeldingen geproduceerd die de fuoriserie weergeven in de exclusieve en suggestieve Blu Reale, al beschikbaar op de 1967 33 en een van de drie aangeboden koetswerkkleuren, samen met de klassieke Rosso Alfa en de meer verfijnde Rosso Villa d’Este.

Alfa Romeo 33 Stradale Day