Abarth 500E uitgeroepen tot ”Best New Small Car 2024”

Abarth 500E

De volledig elektrische Abarth 500e kreeg lovende kritieken nadat hij door The Car Experts werd uitgeroepen tot “Best New Small Car 2024”. 35 van de belangrijkste autowinkels in het Verenigd Koninkrijk bepalen de winnaars van de Car Expert Award middels gecombineerde beoordelingen van nieuwe auto’s. Om precies te zijn de algemene mening weer te geven van deskundige journalisten die elke auto hebben beoordeeld. In het geval van de Abarth 500e zegevierde het eerste volledige EV-aanbod van het merk boven de concurrentie.

Elektrische mobiliteit

De Abarth 500e heeft een batterij van 42 kWh in combinatie met een krachtige e-motor, die 113,7 kW/155 pk en 235 Nm koppel produceert, waarmee de prestaties van de Scorpion worden gecombineerd met de innovatie van elektrische mobiliteit. Hij kan in slechts zeven seconden 0-62 mph bereiken, naast een rijbereik in de stad van maximaal 360 km.

Geluidsgenerator

De Abarth 500e is de eerste en enige stadsauto die wordt geleverd met een geluidsgenerator. Deze functie is voor degenen die de handtekening van Abarth niet willen opgeven: het onmiskenbare “gebrul” van de Abarth-motor. De Sound Generator vormt een aanvulling op de prestaties van de aandrijflijn en reproduceert het geluid van een Abarth-benzinemotor.