6 uur van Imola: Peugeot 9X8 2024 klaar voor zijn competitieve debuut

Peugeot 9X8 2024

Beide PEUGEOT 9X8’s van Team Peugeot TotalEnergies nemen deel aan de 6 uur van Imola. Dit was de tweede ronde van het FIA World Endurance Championship. Na een jaar van ontwikkeling en na zo’n 8.000 km testen op het circuit, werd de PEUGEOT 9X8 2024 op 25 maart onthuld. Ingrijpend herwerkt onder zijn verbluffende nieuwe ‘Lion head’-kleurstelling, behoudt hij zijn kern-DNA met een meer gestroomlijnd, dynamisch silhouet met daarbovenop zijn nieuwe achtervleugel. Na een chaotische openingsrace in Qatar die op dramatische wijze eindigde, is Team Peugeot TotalEnergies vastbesloten om terug te keren in Italië.

Italië: een speciale plek voor Peugeot

Italië is een speciale plek voor PEUGEOT als het gaat om Endurance racen. Het was in Monza dat Team Peugeot TotalEnergies in de zomer van 2022 zijn reis begon in het FIA World Endurance Championship. Een jaar later behaalde de PEUGEOT 9X8 zijn eerste WEC-podiumplaats op hetzelfde circuit. En het is tijdens de 6 uur van Imola, waar Peugeot Sport in 2011 een gedenkwaardige één-twee finish behaalde, dat de PEUGEOT 9X8 2024 zijn competitieve debuut zal maken.

Onthulling Peugeot 9X8

De PEUGEOT 9X8 2024 werd op 25 maart onthuld. Dit na een duurtest op het circuit van Motorland Aragon in Spanje. Hij heeft zo’n 8.000 km aan tests afgelegd sinds de eerste circuitsessie begin december 2023. Extra duurwerk op de testbank heeft ook bijgedragen aan het verhogen van de betrouwbaarheid van bepaalde mechanische componenten, zoals de aandrijflijn.

Peugeot 9X8 2024

Het onbekende Emilia-Romagna

Team Peugeot TotalEnergies waagt zich misschien wel in het onbekende in Emilia-Romagna, maar het team is erop gebrand om terug te komen van een teleurstellend weekend in Qatar. Dit was de plek waar slecht management van een ongelukkige gang van zaken ertoe leidde dat de nr. 93 op de baan tot stilstand kwam. De PEUGEOT 9X8 bewees niettemin dat het een competitieve auto is door zo dicht bij de tweede plaats te komen.

De PEUGEOT 9X8 2024 zal zijn competitieve debuut maken met zijn nieuwe “leeuwenkop”-kleurstelling tijdens de Italiaanse ronde van het WEC. Ter gelegenheid daarvan hebben de ontwerpers van PEUGEOT een identieke kleurstelling ontwikkeld voor de PEUGEOT 508 PSE. Vanaf het begin van zijn WEC-programma heeft PEUGEOT een sterke esthetische band gelegd tussen de Hypercar en de productiemodellen van het merk. Sommige stijlelementen, zoals de lichtsignatuur, het embleem op de grille en de overheersende lakkleur (Selenium Grey in 2022 en Okenite White in 2024), weerspiegelen deze duidelijke link tussen de Hypercar en de productiemodellen van PEUGEOT.

Om de nauwe band tussen het ontwerp van de 9X8 en de productieauto’s van het merk te behouden, kozen de teams van Peugeot Design ervoor om deze kleurstelling aan te passen op een 508 PSE. De productieauto wordt van 19 tot en met 21 april onthuld in de FanZone op Imola. Dit is de eerste ronde van het kampioenschap die in Europa wordt verreden.