Vier nieuwe 4×4’s op pad tijdens jaarlijkse Jeepsafari

Vier nieuwe 4x4's bij Jeepsafari

Het merk Jeep maakt zijn jaarlijkse tocht naar de 58e jaarlijkse Easter Jeep Safari, 23-31 maart 2024, in Moab, Utah, met vier nieuwe opvallende en missiecapabele conceptvoertuigen.

“Easter Jeep Safari in Moab, Utah, is de perfecte locatie voor nieuwe Jeep-concepten, met meer dan 20.000 Jeep-enthousiastelingen die elk jaar samenkomen om het meest iconische 4×4-merk ter wereld te vieren”, aldus Bill Peffer, senior vice president en hoofd van het merk Jeep Noord-Amerika. “Van 4xe-elektrificatie tot ongeëvenaard 392-vermogen, de Jeep 4×4-concepten van dit jaar illustreren hoe de meest capabele Wrangler ooit zo’n breed scala aan mensen aanspreekt.”

Vier onderscheidende conceptauto’s

Vier onderscheidende conceptauto’s van het merk Jeep en JPP zijn uitgerust met een reeks beproefde aandrijfsystemen. Het Jeep Wrangler Low Down-concept, een knipoog naar het Lower 40-concept uit 2009, is voorzien van de 392 V-8-motor. Het Jeep Wrangler 4xe Willys Dispatcher-concept combineert het geavanceerde 4xe plug-in hybride aandrijfsysteem met een throwback-designthema dat de vroege naoorlogse civiele Jeep-SUV’s eert. Twee JPP-concepten, het op de Jeep Gladiator gebaseerde High Top-concept en het op de Jeep Grand Wagoneer gebaseerde Vacationeer-concept, hebben beide respectievelijk zescilindervermogen, een 3,6-liter Pentastar V-6 en een Hurricane Twin Turbo 510.

De conceptvoertuigen van de Easter Jeep Safari 2024 omvatten:

Jeep Low Down Concept

Vijftien jaar geleden maakte het designteam van Jeep indruk op de aanwezigen in de 43Rd jaarlijkse Easter Jeep Safari met de radicaal aangepaste Jeep Wrangler Lower 40. De tweedeurs Lower 40 rolde op standaard rijhoogte om zijn zwaartepunt te behouden en bood plaats aan enorme 40-inch modderterreinbanden en een 5,7-liter V-8 onder de motorkap voor een wonderbaarlijk vermogen. Een instant klassieker, de Lower 40 trekt anderhalf decennium later nog steeds een publiek en blijft een van de favorieten van alle EJS-concepten. Het nieuwe Low Down-concept is een eerbetoon aan de Lower 40, waarin dit nieuwe Jeep Wrangler-concept door wat creatief opruimingswerk enorme 42-inch BFGoodrich Krawler 42×14.5R20 modderterreinbanden perst die zijn gemonteerd op 20-inch beadlock-wielen onder zijn op maat gemaakte carbon spatbordverbreders met hoge speling. 

Jeep Willys Dispatcher Concept

Een mix van waar het merk Jeep is geweest en waar het naartoe gaat, de Jeep Willys Dispatcher is een op de Wrangler 4xe gebaseerd concept dat de nostalgie oproept van de vroege naoorlogse civiele Jeep, met zijn ruige, utilitaire uiterlijk, afgewisseld met de geëlektrificeerde offroad-capaciteiten van het moderne, technologisch geavanceerde 4xe-aandrijfsysteem.

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept

Het Jeep® Gladiator Rubicon High Top-concept weerspiegelt de drive van de ontwerp- en engineeringteams van Jeep Performance Parts (JPP) van Mopar om de prestatiegrenzen van ‘s werelds meest offroad-capabele middelgrote truck nog verder te verleggen voor de jaarlijkse tocht naar Moab.

De gedurfde Ginger Snap metallic buitenkant met retro-geïnspireerde tweekleurige graphics is een aandachtstrekker. Het Gladiator Rubicon High Top-concept rijdt hoog op enorme nieuwe 40×13.5R18 BFGoodrich All-Terrain T/A KO3-banden gemonteerd op 18-bij-9.0-inch Satin Black KMC Grenade Crawl beadlock-wielen.

Jeep Performance Parts (JPP)

JPP werd in 2012 opgericht en aangeboden door Mopar voor het merk Jeep en biedt offroad-enthousiastelingen hoogwaardige, hoogwaardige aftermarket-accessoires en prestatieonderdelen. Het portfolio van in de fabriek ondersteunde, op kwaliteit geteste onderdelen omvat assen, liftkits, bumpers, lieren, skidplates, ophangingscomponenten en meer. De producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de teams van het merk Jeep, de engineering en het productontwerpbureau voor ontwikkeling, testen en validatie. Strikte normen en fabrieksexclusieve gegevens – informatie die niet beschikbaar is voor de aftermarket – worden gebruikt om prestatieonderdelen en accessoires naadloos te integreren om de juiste pasvorm, afwerking en kwaliteit te leveren, tot aan de kleur, nerf en het uiterlijk van elk product. Om het volledige assortiment Jeep Performance Parts te zien, ga je naar mopar.com/jpp.