100.000 orders Jeep® Avenger

100.000 orders Jeep Avenger

De Jeep® Avenger blijft de normen herdefiniëren in het fel beconcurreerde B-SUV-segment van de Europese markt. Dit unieke voertuig, uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2023, heeft sinds de lancering eind 2022, maar liefst 100.000 klantorders. Deze mijlpaal bevestigt de pioniersrol van de Jeep Avenger die geproduceerd én verkocht wordt in Europa.

Freedom of Choice

Het bereiken van deze mijlpaal kan worden toegeschreven aan het ‘Vrijheid van Keuze’-ethos. Deze benadrukt het centraal stellen van de klant en diens behoeften, en biedt een breed scala aan keuzes. Er kan gekozen worden uit drie motoren, twee transmissies en binnenkort ook vierwielaandrijving.  Na de introductie van de eerste volledig elektrische auto (goed voor 25% van de verkopen), is Avenger-gamma uitgebreid met het e-Hybrid-model. Eind 2024 wordt daar de Jeep Avenger 4xe aan toegevoegd. 

e-Hybrid technologie

De Jeep Avenger e-Hybrid is uitgerust met een geavanceerd hybridesysteem van 48 volt. De aandrijflijn bestaat uit de 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor met 74 kW (100 pk) en 205 Nm koppel. De verbrandingsmotor is gekoppeld aan een zestraps e-DCT6-automaat met dubbele koppeling. In de transmissie is een elektromotor van 21 kW en 55 Nm geïntegreerd, evenals de centrale transmissiemodule en omvormer die samen een compact en efficiënt geheel vormen. De elektromotor wordt gevoed door een 48V-batterij.

De elektromotor van het MHEV-systeem ondersteunt niet alleen de benzinemotor, maar fungeert ook als generator om de 48V-batterij op te laden tijdens remmen en uitrollen. Dankzij deze zelfladende technologie hoeft de Avenger e-Hybrid niet bij een laadpunt te worden opgeladen.

Het merk Jeep®

Het merk Jeep heeft een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Jeep is het authentieke SUV-merk dat uitstekende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid biedt, met auto’s die vakkundig zijn ontwikkeld en gebouwd en die bedoeld zijn voor mensen die op een bijzondere manier willen reizen. Jeep nodigt met zijn brede gamma van veilige auto’s mensen uit om het leven ten volle te leven en elke reis met vertrouwen aan te gaan.